2014. december 21. Advent 4. vasárnapja

2Sám 7,1-5.8b-11.16; Zs 88,2-29; Róm 16,25-27; Lk 1,26-38

A te házad és királyságod örökre megmarad

Lassan itt az ideje ajándékozni. Üljünk le körben, és mindenki ajándékozzon valamit (hangosan kimondva) a mellette jobbra ülőnek. Fontos lehet, hogy halljuk, ki mit kap. Nem tárgyat, hanem élményt vagy tulajdonságot adunk: lebegést, örömöt, figyelmet, fényt, ilyesmit. Ami illik hozzá, és aminek örül.

Imádkozzuk el a mai szentleckét, úgy, ahogy van. Legjobb, ha együtt olvassuk kivetítésből vagy előre nyomtatott papírlapokról. „Annak pedig, akinek van hatalma arra, hogy megerősítsen titeket evangéliumomban és a Jézus Krisztusról szóló tanításban, s annak a titoknak a kinyilatkoztatásában, amelyre az örök idők során hallgatás borult, de amely most az örök Isten parancsára a próféták iratai által a hitnek való engedelmesség végett nyilvánvalóvá lett, s így minden nemzet előtt ismeretes, az egyedül bölcs Istennek, Jézus Krisztus által, tisztelet és dicsőség örökkön-örökké. Ámen.

Énekeljünk is el egy dicsőítést, akár a pásztorokhoz, akár a karácsonyi vagy a húsvéti angyalokhoz csatlakozva. Így Isten is „beült a körünkbe”.

Beszélgessünk néhány percig kettesével a saját örömhírünkről: hogyan fogalmazom meg, hogy miért jó nekem Krisztus-követőnek lennem? Miben segít, miért öröm?

Ismét körbe ülve osszuk meg egymással a kétszemélyes beszélgetésben hallott kulcsszavakat: azokat a szavakat, amelyeknek a többiek is örülhetnek.

Javaslok két szerepjátékot (választhatóan). Az egyikben Isten angyala eljön egy lányhoz, és jelzi neki, hogy „lefoglalja” a sorsát: ő legyen Isten fiának anyja. Mit érez a lány, és mit érez a jelen lévő barátja? Osszátok meg kérdéseiteket! A másikban két ember bejön a többiek közé, és lelkendezik a saját örömhíréről, megpróbálva meggyőzni őket, hogy milyen nagyszerű az Isten. A jelenet után beszélgessetek az érzéseitekről, indulataitokról, a bennetek induló tettvágyról!

Az összejövetel végén körbe ülve ismét imádkozzátok el a Római levél legvégét, és esetleg egy körben elevenítsétek fel, hogy mit kaptatok a találkozó elején, és tudtok-e kezdeni vele valamit.

Isten áldjon titeket!

Bayer Robi, Budapest, Baross Gábor telep

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s