2015. június 28. Évközi 13. vasárnap

B év, évközi 13. vasárnap: 2015. június 28.

Bölcs 1,13-15 2,23-25; Zs 29; II. Kor. 8,7. 9. 13-15; Mk 5,21-43.

Márk evangéliuma 5, 21-43. : Jairus leányának feltámasztása, A vérfolyásos asszony meggyógyítása

Két egymásba fonódó és egymással könnyen párhuzamba állítható történetet olvasunk. Az egyikben a haláltól, a másikban egy boldogtalan, szenvedésekkel teli élettől való szabadulásért fordulnak segítségért Jézushoz. Jairus a lányáért, a vérfolyásos asszony önmagáért teszi meg a lépéseket. Jairus megkéri Jézust, az asszony egyszerűen „elveszi”, ami kell a gyógyulásához. Míg a kislány feltámasztását Jézus többszöri, erős kétkedések közt teszi meg, a beteg asszonyt erős hite tartja meg. Ami mindkettőben közös, az Jézus ereje és figyelmessége.

Van-e olyan ember az életedben, akiért szinte bármit megtennél, hogy meggyógyítsd, vagy megmentsd, vagy boldogabbá tedd az életét? Van-e olyan közülük, aki tényleg segítségre szorul most? Mit tudsz tenni érte?

Mi a te „vérfolyásod”? Van-e olyan dolog az életedben, vagy benned, amitől szenvedsz, ami jelentősen akadályoz a kiteljesedésben, elégedettségben? Meg akarsz tőle szabadulni? Látsz erre megoldást Jézus erejében?

Mit teszel azért, hogy jobbá váljon az életed?

Van-e a halál ellen orvosság? Teszel-e és ha igen, mit, a halál ellen?

Ha van ilyen történeted, meséld el, hogy mikor már úgy tűnt, Jézus elkésett, vagy erősen kételkedtél benne, mégis „megmentett”!

Mondj példát a saját életedből Jézus figyelmességére!

Lakatos Lilla, Budapest

Reklámok