2015. december 13. advent 3. vasárnapja

(Szof 3,14-18a; Iz 12,2-6; Fil 4,4-7; Lk 3,10-18)

  1. Kezdjünk egy bevezető körrel: hol tartasz az adventoddal, mi hiányzik a karácsonyra való felkészülésedből? Csak néhány mondattal válaszoljak: arra legyen elég, hogy az összejövetelünk után a többiek tudjanak tőlem kérdezni.
  2. Olvassuk fel az evangélium szövegét, lassan, kétszer egymás után. Három-négyfős kis csoportban beszéljük meg, hogy a vámosok, katonák kérdésére mit válaszolna János, ha a mi szakmánk nevében kérdeznénk őt: orvosként, technikusként, jogászként vagy traktorosként. Mit mondana, ha a most együtt ülő kisközösségünk nevében kérdeznénk: „Mit tegyünk hát?” A beszélgetések végén az utóbbira összegyűjtött válaszokat osszuk meg egymással.
  3. A szórólapát számunkra mennyire buzdítás? Szedegessük össze egy papírra (flip-chart?), hogy mi milyen buzdítással tudnánk kedvet csinálni Jézus eljöveteléhez. Mik lehetnének a kulcsszavaink, amik miatt sokan egyre jobban várnák Jézus érkezését?
  4. Imádkozzunk együtt az olvasmány szavaival! Olvassuk fel az olvasmányt (Szof 3), és énekeljünk dicsőítő dalokat, amiket ismerünk vagy tudhatunk. A végén ismét olvassuk fel a ritkán idézett próféta szövegét.
  5. Ki-ki magában olvassa el a közösen összegyűjtött kulcsszavakat. Melyik az ezek közül, amelyik legjobban megfog? Melyik segít engem a karácsonyra, Jézusra várásban?
  6. Osszuk meg egymással a saját kulcsszavainkat, és hogy az miért, miben segít.
  7. A visszatekintő körben mindenki mondjon egy-egy szót, amit valaki mástól hallott, és amit szívesen visz magával haza, ízlelgetni.

 

 

Bayer Róbert, Budapest, Baross Gábor-telep

szórólapát