2016. április 17. Húsvét 4. vasárnapja

  1. április 17., Húsvét 4. vasárnapja

ApCsel13,14.43-52; Zs 99; Jel 7,9.14b-17; Jn 10,27-30

A mai nap olvasmányai Isten Országáról szólnak. Ezek a kérdések alkalmasak lehetnek a kisközösségi beszélgetéshez:

  • „Üldözést szítva Pál és Barnabás ellen, elűzték őket a vidékről”: Az olvasmányban Pált és Barnabást kikergetik a városból, amire „A tanítványokat eltöltötte az öröm és a Szentlélek.” Volt már hasonló élményed, amikor valami rossz ért, és boldog lettél tőle? Hogyan fordulhat ez elő?
  • „Amikor a pogányok ezt meghallották, örültek, magasztalták az Isten szavát.” Keressünk erre saját élményt, és osszuk meg egészen kis csoportban: mi történt velünk, amitől tele lettünk hálával és örömmel? Milyen helyzetekben tud ez előtörni belőlünk? Ha még nem volt ilyen, mi az a vágy, aminek teljesülése örömmel töltene el?
  • „A Bárány, aki a királyi trónon ül, legelteti és az élő vizek forrásához tereli őket.” Mit jelent számodra az élő víz? Benned mi az, amitől az élet, a mozgás, a mozgalmasság, a futás jut eszedbe? Röviden csendben gondolkodjatok el ezen, esetleg rajzolgatva, és osszátok meg egymással. Jó lehet, ha nem magyaráztok, hanem egy képet meséltek el, amely erről az eszetekbe jutott.
  • „Ismerem őket, és ők követnek engem.” Vonzó-e számodra, hogy valaki ismer, és úgy is szeret? Elindulnál-e Jézus után, ha csak ezt tudod róla? Mire lenne még szükséged ahhoz, hogy érdekeljen ez a fajta Jézus-követés? Mi segít és mi akadályoz Téged ebben a képben? Ez is olyan téma, amit rövid egyéni csend után beszélhettek meg kiscsoportban.

 

Bayer Róbert, Budapest, Baross Gábor-telep

504456_297063972_big