2016. június 5., évközi 10. vasárnap

 

1 Kir 17, 17-24, Zs 29, Gal 1, 11-19, Lk 7, 11-17

Nyitókör: – közös ima: Miatyánk

– ének: Szentlélek jöjj, lobogó láng…

Mindenki magában gondolja át a heti eseményeit, mi történt az életében, voltak-e nehéz pillanatok? Hogyan élte meg a nehézséget? Ha voltak örömei azokat hogyan élte meg?

Ezután áttérhetünk egész mostanig megélt életünkre, a Szentírást véve segítségül:

„De te elfordítottad arcodat tőlem, És én megrendültem.” (Zs 29, 8)

– Idézzem fel, hogy életem folyamán volt-e olyan helyzet, amikor elfordultam Istentől?

Esetleg ebben a helyzetben hibáztattam a jó Urat, hogy miért engedi meg, hogy ilyen nehézség szakadjon rám? Ilyenkor tudtam-e a jó Istenhez fordulni és segítséget kérni? Bíztam benne, hogy sok imával, kitartással és türelemmel helyre állnak a dolgok az életemben? Teljes szívemből el tudtam fogadni a nehézséget? Meg tudtam látni a pozitív dolgokat ezekben a helyzetekben?

– Hogyan tértem vissza Istenhez, ha elfordultam, illetve ha esetleg volt olyan, hogy még meg is tagadtam… ? Mi segített, hogy újra az Ő útján járjak? Tudom-e, hogy mi az én hivatásom? Merem-e hűen, bármi viszontagságok között követni az Ő tanításait?

„… s olyan súlyos volt betegsége, hogy nem maradt lélegzet benne.” (1 Kir, 17-18)

– Félek-e én a halálos betegségektől? Napjainkban az egyik legelterjedtebb betegség, a rák pusztít mindenhol. Erről hallunk mindenfelől, talán nekünk is van közeli hozzátartozónk, aki ilyen betegségben szenved. Hogyan élem meg ezeket? Volt-e valaki, akit elveszítettem?

El tudtam engedni a feltámadás reményében? Tudtam azokban a nehéz időkben is imádkozni Istenhez? Tudtam kérni az Örökkévalóságot az elveszített számára? Hiszek-e Isten gyógyító

– Közösen imádkozzunk a betegekért valamint az elhunytakért. Kérjük a jó Isten közbenjárását a betegek gyógyulásáért.

„Isten meglátogatta az ő népét” (Lk 7)

– Fel vagyok készülve az Istennel való találkozásra? Félek-e a Vele való találkozástól?Csendben vegyük számba cselekedeteinket, gondolatainkat, mulasztásunkat. Tegyünk lelkiismeretvizsgálatot, majd imádkozzunk bűneink bocsánatáért, lelkünk megtisztulásáért.

Zárásképpen énekeljük el: A béke napja közel…

Házi feladat: a következő héten minden este adjak hálát a jó Istennek, és próbáljam meg úgy élni a mindennapjaimat, hogy este meglátogat a jó Isten és akkor miről kell számot adnom? Éljek tisztán, békességben, szeretetben, hogy az Ő számára tetsző legyen.

Sok szeretettel és őszinte bizalommal, Rédai Teréz, Csíkszereda

C10-t

Reklámok