2018. október 7., évközi 27. vasárnap

  1. október 7., évközi 27. vasárnap

Ter 2,18-24; Zsolt 127; Zsid 2,9-11; Mk 10,2-16

Üljünk körbe, kicsit csendesedjünk el.

Keresztvetéssel kezdjük az együttlétünket. Hunyjuk le a szemünket, próbáljunk lélekben is megérkezni a közösségbe.

A beszélgetés vezetője olvassa el hangosan az olvasmányt és az evangéliumot.

Maradjunk pár percig csendben, és ízlelgessük azokat a szavakat, amelyekkel a Jóisten megszólít. “Nem jó, hogy az ember egyedül van, alkossunk hozzá illő segítőt is”, “Ez végre csont az én csontomból, és hús az én húsomból!”, “Ezért elhagyja a férfi apját és anyját”, “feleségéhez ragaszkodik”, “egy testté lesznek”…

Csendben kérjük a Szentelket, adjon nekünk nyitott, befogadó szívet.

Mondjuk el közösen, hangosan a Miatyánkot.

Kisebb, 3-4 fős csoportokban 10-15 percig beszélgessünk az evangélium mentén megfogalmazódott érzéseinkről, gondolatainkról.

Segítő kérdések:

  • Milyen érzések élnek bennem, milyen gondolatok fogalmazódtak meg a felolvasott szentírási részek kapcsán? Milyen szavak visszhangoznak most bennem?
  • Minek tartom a házasságot? Életre szóló szeretet-szövetségnek, vagy átmeneti állapotnak, amiből bármikor kisétálhatok?
  • Az életünket érintő nehéz döntéseket együtt hozzuk meg? Egységben döntünk, egységben élünk?
  • A szüleink milyen hatással vannak az életünkre? Tiszteletben tartják az új család életét, döntéseit?
  • Tudunk-e közösen imádkozni? Istent behívjuk a házasságunkba? Ma hálát adtam a társamért, a másik felemért, akit Isten mellém rendelt?
  • Üljünk nagyobb körbe. Gazdagítsuk egymást, osszuk meg, amit bennünk a Szentélélek most előhívott, amit Isten a szívünkbe írt ebben a pár percben.

Imádkozzunk:

Mennyei Atyánk, életet adó Isten. Légy áldott azért, hogy életre hívtál, hogy életet adsz! Légy áldott a társunkért, akit mellénk rendeltél. Légy áldott, hogy te egységre hívsz minket, családban élni hívsz minket.

Kérünk, add, hogy minden nap hangos igen-t tudjunk mondani a házastársunkra, hogy a házasságunk a te végtelen szeretetedet közvetítse a világban. Erősítsd meg a fiatalok szívét, hogy legyen bátorságuk elköteleződni, hogy merjenek és akarjanak szentségi házasságban élni a te még nagyobb dicsőségedre. Ámen

Végezetül énekeljük el az Ízleld és lásd, hogy jó az Úr kezdetű taizés éneket.

Keresztvetéssel zárjuk az együttlétünket.

kép: Szentpétery István és Emese

Szentpétery Emese, Marosvásárhely

1007_házaspár

Reklámok