2019. február 10., évközi 5. vasárnap

Iz 6,1-2a.3-8   Zsolt 137 1Kor 15,1-11 vagy: 1Kor 15,3-8.11     Lk 5,1-11

Vezérgondolat: Sokféle apostol, egy Krisztus!

A Szentlecke és az Olvasmány is ugyanazt erősíti meg bennünk: Az apostolok mindnyájan ugyanazt az evangéliumot hirdetik, hogy ugyanabban a Krisztusban higgyünk. Mert történt az életükben egy csoda: A csodálatos halfogás láttán az apostolok mindenüket elhagyták, és követték Jézust.

Előkészület:

·         A közösségi alkalom elején egy halászhálót helyezzünk el a terem közepén, elszórtan néhány gyertyával díszítjük.

·         Mindenki széke alá ragasszunk a napi olvasmányokból gondolatokat. Sorszámozzuk be.

·         Próbáljuk az első „Hogy vagy kör” után elmagyarázni, hogy Jézus fenekestől felfordította az apostolok életét, és hasonlóképpen szeretné a mi életünket is néhol gyökeresen megváltoztatni, ezért rendhagyó módon a székről felállva, azt megfordítva fogjuk felolvasni egymásnak az olvasmányokat. Megérkezéskor lehet kicsit spontán játszani, babrálni a hálót. Megnézni, milyen, hogyan hat, működik stb.

Olvasmány felolvasása után körkérdés:

·         1. Általában meghallom, amikor hív az Úr?

·         2. Hogyan válaszolok hívására?

·         3. Jelentkezem önként, ha a hétköznapokban segítségre, szeretet-tettre van szükség?

Szentlecke után:

·         1. Ugyanazt az örömhírt hirdették az apostolok. Mennyire tudok más, nem katolikus keresztényekkel együtt dolgozni szeretetben?

·         2. Én, hogyan hirdetem az evangéliumot az elmúlt héten?

Ének: Evezz a mélyre

Evangélium után

Beszélgessetek róla:

·         1. Képes vagyok ugyanazon az területen tovább fáradozni, még ha nem is látszik nagy eredmény, de tudom: Isten ott számít rám?

·         2. Elmélkedni közösen a parancson: Evezz a mélyre! – és ezt követően ott: Vesd ki a hálót!

·         3. Elmélkedni közösen az apostoli válaszon: Mester – vagyis tudja, hogy kit szólít meg, ki adott neki utasítást. Egész éjszaka fáradoztunk, s nem fogtunk semmit, – elmondja, hogy mit tapasztalt. De a te szavadra kivetem a hálót. – tapasztalatai ellenére engedelmeskedik

Ének: Meghívtál, hogy vízre lépjek

Isten mai tanítása: Bízz bennem!

Imádság: Mennyei Atyánk, add kegyelmedet, hogy minden más oltalomnál és segítségnél inkább bízzunk gondviselő jóságodban!

a kép forrása: https://www.jw.org/hu/kiadvanyok/konyvek/jezus/galileai-szolgalat/jezus-tanitvanyai-emberek-halaszai-lesznek/

Fejér Szilárd, Gyergyóalfalu

0210_1102014625_univ_cnt_2_xl