Felkérés együttműködésre

Kedves Segítőnk!

A Háló Közösségi Műhelye 2010. áprilisa óta vezeti az általa létrehozott www.kiskozosseg.hu honlapot. A helyet arra találtuk ki, hogy minél több ponton lehessen segítségére a magyar katolikus kisközösségeknek. A honlap Vasárnapi Evangélium rovata heti beszélgetési, foglalkozási témát, feldolgozási ötletet kíván nyújtani a kisközösségeknek, házicsoportoknak, akik az aktuális bibliai szakasz feldolgozását tűzték ki összejöveteleik témájaként.

Az igehelyet a római katolikus egyház vasárnapi olvasmányrendje alapján választjuk ki. A rovatot a következő vasárnapokra mindig előre frissítjük.

Szeretnénk, ha minél többen részt vennének ebben a munkában, olyanok, akik szívesen fogalmaznak meg kérdéseket, feladatokat a témával kapcsolatban, és van kisközösségi tapasztalatuk. A jelen kis feladatleírást azért készítjük, hogy segítségére legyünk a kérdezőknek.

Nem akarunk sem elmélkedni, sem tanítani, csak olyan kérdést feltenni, amely alapján előjöhetnek a beszélgetésben részt vevő emberek érzései, tapasztalatai, emlékeik, és emberivé, hitelessé válhat általa a beszélgetés. A feldolgozástól személyességet, mélységet, kapcsolatot várunk. Emiatt kérjük, hogy ne szabályokra kérdezz rá, ne oktató, és ne eldöntendő legyen a feltett kérdés, kérdés-csokor.

A cikkírás másik módja, ha a kérdések helyett feladatokat fogalmazunk meg, közösségi aktivitást indítunk, aztán a feldolgozáskor személyes reakciót várunk. Ez a nehezebb, főleg a résztvevők ismerete nélkül, de izgalmas közösségi kalandokat ígér.

Üdvözlendőnek tartjuk, ha a feladat, kérdés nemcsak az egyes emberre, hanem a közösség létére kérdez rá: a belső kapcsolatokra, a közös mozgásokra, a közös elköteleződésre.

Nagyon jó, ha az olvasmányok mélyebb, bensőbb jelentés-rétegei is előkerülhetnek a feldolgozás során.

Feltételezheted, hogy a kiscsoportban van az alkalomnak egy vezetője, aki felkészül a beszélgetésre, aki számára a teljes segédanyag készül. Őt értelmes és a többiekre odafigyelő embernek tartjuk, és az ő munkáját akarjuk segíteni.

A szöveg terjedelme legyen értelmes határok között. A feladatsor szóközös karakterszáma lehetőleg 1000 és 2500 között legyen. A címben szerepeljenek a kapcsolódó olvasmányok, és legyen benne a teljes dátum, hogy bármikor tudhassuk, hogy pontosan mikorra szól. Szeretnénk mindig megjeleníteni a szerző nevét és városát / faluját a cikk végén.

Kérjük, hogy ha egyszer vagy néhányszor segítenél nekünk ebben a folyamatos feladatban, írjál a km(a)halo.hu címünkre.

Szeretettel:

Budapest, 2012. szeptember 4.

a Közösségi Műhely tagjai